Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer at tage min medicin?

Når du opdager, at du har glemt at tage din medicin er der forskel på hvad du skal gøre. I nogle tilfælde skal du bare springe den glemte dosis over og i andre tilfælde skal du tage en dosis, så snart du kommer i tanke om det. Du må aldrig tage en dobbeltdosis som erstatning for den glemte dosis.

Ved de fleste behandlinger går der ikke lang tid mellem hver dosering, medicinen skal fx tages flere gange i døgnet. I dette tilfælde spiller det ofte ikke så stor en rolle, at glemme en enkelt dosis. Der vil dog være andre tilfælde, hvor det kan være farligt at glemme en enkelt dosis af din medicin. Det afhænger altså af hvad det er der behandles for.

På indlægssedlen inde i pakningen med din medicin, står der oplysninger om, hvad du skal gøre, hvis du glemmer din medicin. Er du i tvivl, så spørg din læge eller på apoteket. Har du mistet indlægssedlen, kan du finde den elektronisk på www.indlægsseddel.dk.

Få faste rutiner

For at huske at tage din medicin, er det vigtigt, at du indarbejder faste rutiner for indtagelse. Det er nemmere at huske den foreskrevne

Det er nemmere at huske den foreskrevne behandling, hvis den kombineres med daglige vaner som fx måltider eller tandbørstning.

 behandling, hvis den kombineres med daglige vaner som fx måltider eller tandbørstning. På denne måde er det nemmere at huske de tilfælde, hvor medicinen ikke bør tages sammen med mad.

Hvis du har svært ved at huske din medicin kan du, gratis, tilmelde dig vores sms-service så du får en sms når du skal tage medicinen.

Den rette koncentration af medicin i blodet

Formålet med medicinsk behandling er at opnå en bestemt koncentration af medicinen i blodet. Den ligger mellem det minimalniveau, som giver effekt, og det maksimale niveau, over hvilket der er stor sandsynlighed for uønskede virkninger, bivirkninger eller i værste fald forgiftninger.

Hvis du glemmer at tage din medicin, vil koncentrationen af medicin i kroppen falde. Hvordan kroppen bliver påvirket af dette udsving i koncentration af medicin, afhænger dels af, hvad der behandles for, og dels af virkningen af den pågældende medicin.

Hjælp til at huske

Huskehæftet om gode teknikker til at huske din medicin

Læs også: