Love og regler 

Når du handler på apoteket, støder du på begreber som substitution, enkelttilskud og CTR-saldo. De er udtryk for love og regler, som handel med lægemidler på apotekerne er underlagt. Det kan være svært at få overblik over de indviklede love og regler, men her kan du læse mere om dem. 
Lægemidler
Her kan du læse mere om lovgivningen bag substitution - når apoteket giver noget andet medicin end det lægen har skrevet på recepten. Du kan også læse om hvornår du skal bruge et pillepas og om du må købe medicin fra udlandet.
Medicintilskud
Du har mulighed for at få tilskud til den medicin, du køber på apoteket. Du kan få tilskud fra både sygesikringen og kommunen. Læs artiklerne her, hvis du er i tvivl om reglerne.
Rettigheder
Hvad er dine rettigheder som patient i det danske sundhedsvæsen? Her finder du information om bl.a. tavshedspligt og samtykke, ligesom du kan læse om, hvordan du skal forholde dig, hvis du vil klage over sundhedsvæsenet.
Pillepas
Bestil pillepas online og hent det på apoteket. Bestil pillepasset til det apotek, hvor du har købt eller vil købe medicinen. Husk medicinen eller recepten samt dit pas. Du kan bruge pillepas på rejser til Schengenlande, hvis du medbringer et lægemiddel med euforiserende virkning. Pillepasset gælder højst 30 dage, er gratis og fås på apoteket.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten
Apotekets SMS-service

Få en sms når du skal tage din medicin

Tilmeld dig her