Samtykkeerklæring

Denne samtykkeerklæring gælder for registrering på apoteket.dk, som drives af Danmarks Apotekerforening.

Som bruger får du mulighed for at handle medicin og tilgå dine receptoplysninger via apoteket.dk.

Loven om persondatabeskyttelse kræver, at der gives udtrykkeligt samtykke til behandling (dvs. registrering, overførsel m.v.) af personlige oplysninger, f.eks. oplysninger om helbredsmæssige forhold. Oplysninger om helbredsmæssige forhold omfatter bl.a. brug af medicin. På apoteket.dk får du mulighed for at registrere sådanne personlige oplysninger, som er nødvendige for at gemme oplysninger om medicinkøb.

Ved at tiltræde denne erklæring giver du samtykke til følgende:

Behandling af basis oplysninger

For at sikre, at kun du får adgang til dine personlige medicinkøb og elektroniske recepter, registrerer vi dig via dit NemID.

Behandling af oplysninger ved online køb af varer på et apotek

Hvis du vælger at benytte apoteket.dk til køb af varer online, sendes din bestilling sammen med dit CPR-nummer og dine kontaktoplysninger til det apotek, du har valgt at handle med. Apoteket gemmer dine ordreoplysninger i op til 2 1/2 år. Samtidig gemmes din bestilling elektronisk hos apoteket.dk, således at du senere kan genfinde dine gamle ordrer.

Dine rettigheder

Udveksling og videregivelse af de oplysninger, du har afgivet til apoteket.dk sker kun i det omfang og til dem, det er nødvendigt for at udføre den tjeneste, du anmoder om - altså apoteket du handler hos. Du har ret til at få at vide, hvilke oplysninger der er registreret om dig, hvorfra oplysningerne stammer og hvilket formål, der er med dem m.v. Du kan til enhver tid gøre indsigelse over for behandlingen af personoplysninger om dig eller om rigtigheden af de behandlede oplysninger.

Du trækker automatisk dit samtykke tilbage, hvis du sletter dig som bruger. Det kan du gøre på "Min side". Klik på "Ret mine oplysninger" og klik på "Slet bruger". Du kan også bede apoteket.dk om at slette dig som bruger. Dine oplysninger slettes desuden automatisk, hvis du ikke har købt varer på apoteket.dk i et år.

Henvendelser om brugeroplysninger, samtykke mv. kan ske ved at maile til apoteket@apoteket.dk.

Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407
Apotekets SMS-service

Få en sms når du skal tage din medicin

Tilmeld dig her