ADHD

ADHD 

ADHD er en sygdom, der giver problemer som koncentrationsbesvær, uopmærksomhed, hyperaktivitet og grænseoverskridende adfærd.

ADHD er en sygdom, der giver problemer som koncentrationsbesvær, uopmærksomhed, hyperaktivitet og grænseoverskridende adfærd. Det kender vi oftest fra børn med ADHD, men det er en sygdom, man kan have gennem hele livet.

Det er en udfordring at få hverdagen til at fungere for både børn og voksne. Skolebørn kan have brug for ekstra støtte, og både børn og voksne har brug for en struktureret hverdag.

Børn og voksne kan komme i behandling med medicin. Medicinen kan mindske eller helt fjerne symptomerne hos nogle, så man kan få en normal hverdag.

Mere om ADHD

ADHD skyldes nedsat virkning af to signalstoffer i hjernen. Stofferne hedder dopamin og noradrenalin og skaber kommunikation mellem hjerneceller. ADHD medicin kompenserer for den nedsatte virkning.
 

Gode råd om at tage ADHD medicin

Det er ikke rart at være nødt til at tage medicin, men de fleste vænner sig til det. Voksne har forståelse for, at det er vigtig, men det er altid en udfordring at give børn medicin.
 

Medicinsk behandling af ADHD

Medicin mod ADHD er receptpligtigt, og du har mulighed for tilskud. Methylphenidat er det mest brugte. De andre hedder dexamphetamin, atomoxetin og lisdexamphetamindimesylat.
 

Husk din ADHD medicin

Hvis du glemmer din ADHD medicin, skal du ikke tage dobbelt dosis næste gang. Methylphenidat og dexamphetamin er euforiserende, så du kan medbringe et pillepas på rejser. Dexamphetamin kan ikke vælges, her skal du kontakte apoteket.
 
Apotekets Medicinhusker app

Medicinhusker app

Apoteket har udviklet app'en "Medicinhusker", der hjælper dig eller en pårørende med at huske ADHD medicinen. Man opretter en medicinliste og får påmindelser, når det er tid til tage medicinen. App'en kan sende en mail, der giver overblik over forbruget af medicin mod ADHD og eventuelle andre sygdomme.
 
Bivirkninger

Bivirkninger ved ADHD medicin

De mest almindelige bivirkninger er hovedpine, søvnløshed, nervøsitet, nedsat appetit, mavesmerter, kvalme, opkastninger, øget puls og øget blodtryk.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe ADHD-medicin til dig selv og dine børn under 9 år. Opret dig som bruger via NemID. Børn over 15 år kan få deres eget NemID. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407