Babypleje 

Som nybagte forældre kan man støtte sig til sundhedsplejersken og lægen men også selv føle og læse sig frem til, hvordan man bedst tager sig af sin baby.

Et nyfødt barn er den største gave for forældrene men samtidig også en kilde til bekymringer. Som nybagte forældre kan man støtte sig til sundhedsplejersken og lægen men også selv føle og læse sig frem til, hvordan man bedst tager sig af sin baby.

Her kommer nogle gode råd fra apoteket.

Babypleje

De fleste babyer og mindre børn har en fin og blød hud, der ikke har brug for særlig pleje, mens andre lider af børneeksem og rød numse. Det er vigtigt, at alle forældre husker på at beskytte mindre børn mod solens skadelige stråler.
 

Amning og kost

Babyer, der ikke bliver ammet eller ikke bliver ammet fuldt ud, har naturligvis brug for modermælkserstatning. Fra barnet er 4-6 måneder kan du supplere med babymad som mos og grød.
 

Hvordan giver jeg mit barn medicin?

Dit barn får forhåbentlig kun sjældent brug for medicin, men nogle børn kan i perioder være meget syge med for eksempel infektioner. Det er ikke altid lige let at få et lille barn til at tage imod medicin, som typisk smager dårligt eller føles ubehageligt i øjnene.
 

Babys sygdomme

Din baby kan også blive syg, og så er det godt at vide, hvad du skal gøre. I mange tilfælde kan du selv afhjælpe og lindre sygdommen, men du kan også få brug for at kontakte lægen.
 
Apotekets brochurer

Brochurer

Apoteket har udgivet en serie brochurer om sygdom, sundhed og personlig pleje. Nogle af dem indeholder også gode råd om babyer og mindre børn. Du kan bede om dem på apoteket eller læse dem her på apoteket.dk.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe D-vitamindråber, sutteflasker og hudplejeprodukter til din baby. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407
Apotekets SMS-service

Få en sms når du skal tage din medicin

Tilmeld dig her