Forhøjet blodtryk

Blodtryk 

Mindst 1 million danskere skønnes at have for højt blodtryk, og i aldersgruppen 50-60 årige er det mere end hver tredje.

Ingen kender deres blodtryk, før det bliver målt. Mindst 1 million danskere skønnes at have for højt blodtryk, og i aldersgruppen 50-60 årige er det mere end hver tredje. Ved en effektiv behandling af forhøjet blodtryk kan komplikationer undgås, og det er muligt at opnå en levealder som gennemsnittet.

Læs apotekets brochure om blodtryk

Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe blodtryksmedicin, hvis du opretter dig som bruger via NemID. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 

Hjertekarsygdomme

Forhøjet blodtryk kan medføre andre alvorlige hjertekarsygdomme. Vil du vide mere om sygdommene, hvordan de behandles, og om du kan gøre noget for at forebygge, kan du læse mere i artiklerne i sygdomsleksikonet:
 
Medicingennemgang

Medicin mod forhøjet blodtryk

Der findes en lang række lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk. Fælles er, at de skal nedsætte blodtrykket ved at sænke pulsen, mindske væskevolumen og/eller nedsætte antal hjerteslag i minuttet.
 
Apotekets Medicinhusker app

Medicinhusker app

Apoteket har udviklet app'en "Medicinhusker", der hjælper dig med at huske medicinen. Du opretter en medicinliste og får påmindelser, når det er tid til tage medicin. Du kan også indtaste dine blodtryksmålinger.
 

Blodtryksmåling

Du kan få målt dit blodtryk hos lægen eller på apoteket. Du har også mulighed for selv at måle dit blodtryk, hvis du har en blodtryksmåler derhjemme.
 

Quiz om blodtryk

Mange danskere lever med forhøjet blodtryk. Det er vigtigt at have styr på sit blodtryk og vide, hvordan man kan forebygge for højt blodtryk. Hvor meget ved du om forhøjet blodtryk? Prøv quizzen neden for.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407