Børn og medicin 

Børn kan have brug for medicin. Men det er vigtig, at man ikke ukritisk behandler symptomer uden at kende årsagen.

Børn kan også have brug for medicin til behandling eller forebyggelse. Men man skal ikke ukritisk behandle symptomer uden at kende årsagen.

Undersøgelser viser, at forældrenes medicinvaner går i arv til deres børn. Især morens holdning til medicin er afgørende. Er hun meget forbeholden med medicin til sig selv, er hun det også over for sine børn. Samme mønster gentager sig, når barnet selv bliver forældre.

Hvordan giver jeg mit barn medicin?

Dit barn får forhåbentlig kun sjældent brug for medicin, men nogle børn kan i perioder være meget syge med for eksempel infektioner, og børn kan også have kroniske sygdomme, der kræver medicinsk behandling. Det er ikke altid lige let at få hverken store eller små børn til at tage imod medicin.
 

Sygdomme og medicin

Vi vil helst undgå, at vores børn bliver syge. Derfor forebygger vi med vaccinationer, holder syge børn med smitsomme sygdomme hjemme fra institutionerne, lærer børnene god håndhygiejne osv. Nogle børn kan have brug for medicin, mens de er i institution, og det er en udfordring for barnet, forældrene og personalet at få det til at fungere.
 
Apotekets brochurer

Brochurer

Apoteket har udgivet en serie brochurer om sygdom, sundhed og personlig pleje. Nogle af dem indeholder også gode råd om børn og medicin. Du kan bede om dem på apoteket eller læse dem her på apoteket.dk.
 
Apotekets Medicinhusker app

Medicinhusker app

Apoteket har udviklet app'en "Medicinhusker", der hjælper dig eller dit barn med at huske medicinen. Du opretter en medicinliste og får påmindelser, når det er tid til tage medicinen.
 

Quiz om børn og medicin

Hvordan vurderer man, om børn har brug for medicin? Skal man kontakte lægen? Har barnets alder betydning for dosering og valg af medicin? Prøv quizzen for at teste og øge din viden om børn og medicin.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe håndkøbsmedicin til dit barn. Hvis du opretter dig som bruger via NemID, kan du også købe receptmedicin til dine børn. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407
Apotekets SMS-service

Få en sms når du skal tage din medicin

Tilmeld dig her