Depression 

Alle oplever kortvarige skift i deres humør. Det er helt normalt. Ved en depression derimod, påvirkes både psyken og kroppen.

Alle mennesker oplever kortvarige skift i deres humør. Det er helt nor­malt. Ved en depression derimod, påvirkes både psyken og kroppen, og humøret svarer ikke til det, man normalt oplever. Depression er en al­vorlig og langvarig sygdom, som nedsætter livskvaliteten meget.

Hver femte dansker vil på et tids­punkt i livet få en depression. Kvin­der rammes dobbelt så hyppigt som mænd. Man kan være mere eller mindre sårbar over for at få en de­pression. Sårbarheden kan skyldes både arv og de påvirkninger, man får gennem livet.

Læs apotekets brochure om depression

Depression og medicin

Med den rigtige behandling oplever mange med depression en mærkbar bedring i løbet af et par måneder. Moderat depression behandles med samtaleterapi – og hvor det ikke hjælper, med medicin. Ved svære former gives medicin.
 
Apotekets Medicinhusker app

Medicinhusker app

Apoteket har udviklet app'en "Medicinhusker", der kan hjælpe dig med at huske din antidepressive medicin. Du opretter en medicinliste og får påmindelser, når det er tid til tage medicin. Du kan lave dagbogsnoter om, hvordan din dag har været.
 

Test din viden om depression

Test din viden om depression. Hvorfor er det vigtigt at få stillet diagnosen, og hvilken medicin kan man bruge? Løs quizzen om depression og få gode råd til, hvordan du kan blive bedre til at undgå en ny depression.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe din receptmedicin mod depression, hvis du opretter dig som bruger via NemID. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407