Diabetes

Diabetes 

Type 2-diabetes kan bl.a. opstå som en følge af det liv, man vælger at leve.

Type 2-diabetes kan bl.a. opstå som en følge af det liv, man vælger at leve. Manglende fysisk aktivitet i hverdagen og overvægt kan øge risikoen for at udvikle type 2-diabetes. Type 2-diabetes er også arveligt.

Har du diabetes?

Omkring 230.000 danskere har fået konstateret diabetes type 2. Man regner med, at cirka lige så mange har sygdommen uden at vide det. Er du usikker på, om du har diabetes? Hvis du har symptomer på diabetes, skal du kontakte din læge, der kan måle dit blodsukker.

Symptomerne er øget tørst, øget væskeindtagelse, øget vandladning, træthed og vægttab.

Sygdomsleksikon om diabetes type 2

Her kan du læse om diabetes, samt nogle af de følgesygdomme der desværre er forbundet med diabetes.
 

Rådgivning om diabetes

Er du usikker på, om du har diabetes? Hvis du har symptomer på diabetes, skal du kontakte din læge, der kan måle dit blodsukker. Behandlingen kan bestå af kostændring, mere motion, vægttab og medicin.
 
Dosispakket medicin

Får du mange lægemidler?

Som type 2 diabetiker er man ofte i behandling med flere lægemidler - ikke bare mod diabetes men også mod nyresygdomme, øjensygdomme og særligt hjertekarsygdomme. Det kan være svært at bevare overblikket over så mange lægemidler. Apoteket kan hjælpe i form af dosispakket medicin.
 
Apotekets Medicinhusker app

Medicinhusker app

Apoteket har udviklet app'en "Medicinhusker", der hjælper dig med at huske din diabetesmedicin. Du opretter en medicinliste og får påmindelser, når det er tid til tage medicin. Du kan også indtaste dine blodsukkermålinger.
 

Test dig selv

Glemsomhed, lav motivation eller manglende viden. Der er mange årsager til at glemme sin diabetesmedicin. Som diabetiker er det vigtigt at følge diæt og medicinsk behandling. Løs de to quizzer og få gode råd til et bedre liv med diabetes.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe din diabetesmedicin, hvis du opretter dig som bruger via NemID. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407