Ferie 

Vi elsker at rejse og gør det mere og mere, men ferien kan blive besværet af sygdom, så forbered dig godt hjemmefra.

At rejse er at leve... Og det gør vi i større og større omfang. Men ferien kan blive besværet af sygdom, så det er en god idé altid at forberede sig inden en rejse. Forberedelsen kan bestå af vaccinationer, køb af medicin og bestilling af pillepas.

Læs apotekets brochure om ferie

Solbeskyttelse

Er der noget bedre end en god ferie med sol og varme? Solen er dejlig men kan også være farlig på kort og på lang sigt. Husk derfor altid at bruge solcreme, når du opholder dig i solen i længere tid. En lys vinterhud er meget udsat, så her er det ekstra vigtigt med høj solfaktor.
 

Insektstik

Både i Danmark og udlandet kan du på en dejlig sommerdag være plaget af fluer, myg og andre insekter. Det gør ondt, at blive stukket, og kløen kan være uudholdelig. Så det er bedst at undgå stik, men det også rart at vide, hvad du skal gøre, hvis det sker.
 
Medicingennemgang

Medicin

Når du skal rejse, kan du have brug for at medbringe medicin. Du kan have behov for et lille rejseapotek, men du skal selvfølgelig også huske din sædvanlige medicin. I nogle tilfælde kan det være aktuelt at få lavet et pillepas.
 

Sygdomme på rejsen

Drømmerejsen kan risikere at blive ødelagt af sygdom. Hvis du på forhånd ved, at du eller dine børn nemt får transportsyge, kan du gardere dig med medicin og følge de andre gode råd om at undgå transportsyge. Forstoppelse og især diarré ses meget hyppigt især ved rejser til lande, hvor der ikke er rent drikkevand.
 

Vaccinationer

De første forberedelser til rejsen kan være vaccinationer mod smitsomme sygdomme, der er hyppige i landet, du rejser til. Børnevaccinationsprogrammet beskytter mod mange sygdomme, men du kan være nødt til at supplere med vacciner mod smitsom sygdomme som bl.a. leverbetændelse, gul feber og tyfus.
 
Kondom for mænd

Sexsygdomme

I udlandet såvel som i Danmark, er der stadig mange, der bliver smittet med en sexsygdom. I Danmark er klamydia og kønsvorter de mest udbredte, men finder du en partner i udlandet er der også risiko for at få fx HIV og syfilys, hvis du ikke beskytter dig.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe solcreme, myggespray, plaster, køresygetabletter og meget andet, du kan få brug for på din ferie. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407