Diabeteskampagne

Håndkøbsmedicin 

Mange tror, at håndkøbsmedicin er helt uskadelig, når det kan købes uden recept fra lægen. Men sådan er det slet ikke.
At købe håndkøbsmedicin kræver ikke en recept fra lægen. Derfor opfatter mange håndkøbsmedicin for helt uskadeligt. Men det er vigtigt at vide, at håndkøbsmedicin skal tages efter vejledningen, der følger med pakningen, ellers kan der opstå bivirkninger og måske endda forgiftning. Håndkøbsmedicin kan også påvirke anden medicin.     
Forstoppelse

Sygdomme der kan behandles med håndkøbsmedicin

Udvalget af håndkøbsmedicin er stort. Mange sygdomme kan lindres eller behandles med håndkøbsmedicin. Erfaringen viser, at mange bruger håndkøbsmedicin forkert, så husk at tage apoteket eller lægen med på råd, inden du køber håndkøbsmedicin.
 
Bivirkninger

Bivirkninger

Håndkøbsmedicin kan ligesom receptmedicin have bivirkninger. Ofte er bivirkninger ved håndkøbsmedicin milde og sjældne, men derfor skal håndkøbsmedicin alligevel tages alvorligt.
 

Interaktioner - påvirkes virkningen af din medicin af anden medicin?

Bruger du mere end 1 slags medicin? Apoteket.dk giver dig mulighed for at kontrollere, om din medicin påvirker hinandens effekt. Husk at det både gælder for håndkøbsmedicin og receptmedicin.
 

Børn og medicin

Nogle gange kan det være nødvendigt at give børn medicin. Det er vigtigt at gå gode råd om valg af medicin samt dosering. I mange tilfælde er det nødvendigt at kontakte lægen inden brug af medicin - også når det gælder håndkøbsmedicin.
 
Apotekets Medicinhusker app

Medicinhusker app

Apoteket har udviklet app'en "Medicinhusker", der hjælper dig med at huske din medicin. Du opretter en medicinliste og får påmindelser, når det er tid til tage medicin.
 

Quiz om håndkøbsmedicin

 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe håndkøbsmedicin. Hvis du opretter dig som bruger via NemID, kan du også købe din receptmedicin online. Har du spørgsmål om din medicin, kan du kontakte vores online rådgivning.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407
Apotekets SMS-service

Få en sms når du skal tage din medicin

Tilmeld dig her