Passiv rygning 

Rygning er forbudt mange steder, men hvis der ryges i hjemmet, gøres børn til passive rygere.

200.000 danske børn bor i hjem, hvor der ryges indendørs, og det gør dem til passive rygere. Selv ganske få cigaretter giver en meget høj koncentration af partikler i indendørsluften.

Hvert år er der ca. 1.900 indlæggelser af børn, mens der er ca. 2.100 ambulante behandlinger af børn på grund af passiv rygning.

Desværre er det ikke alle, der er klar over, hvor farlig passiv rygning er – særligt for børn. Derfor har Danmarks Apotekerforening, Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet fokus på passiv rygning. Se tv-spot her.

Rygestop

Få rygestoprådgivning på apoteket

Danmarks Apotekerforening, Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet har alle fokus på passiv rygning i hjemmet. Vejen til at undgå passiv rygning er et rygestop. Kontakt dit lokale apotek for at høre mere om, hvordan du kan få hjælp til rygestop.
 

Test din afhængighed

Test om er selskabsryger, vaneryger eller storryger i vores rygestoptest. Her kan du også se, om du kan have gavn af at bruge nikotinpræparater til dit rygestop. Testen viser, hvor afhængig du er af nikotin.
 
e-kvit.dk - dit online rygestopprogram

e-kvit.dk - dit online rygestopprogram

e-kvit.dk er en gratis hjælp til rygestop og aftrapning af nikotinprodukter. Du kan lave en elektronisk plan over dit rygestop eller din aftrapning og få remindere via mail og sms.
 

Sygdomsleksikon

Børn, der bliver udsat for passiv rygning, har øget risiko for at udvikle astma, få mellemørebetændelse og luftvejsinfektioner. Der er også begrundet mistanke om, at det kan nedsætte børns indlæringsevne. Læs mere om sygdomme der kan relateres til passiv rygning.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407