p-piller

Prævention 

Prævention findes i mange udgaver - både med og uden hormon. Det er vigtigt at vælge den prævention, der passer bedst til jer.


Minipiller og p-piller

Den mest brugte form for prævention for kvinder er p-piller. Både p-piller og minipiller indeholder hormoner, som påvirker din krop, så du ikke kan blive gravid.
 
p-piller ved vasken

Andre præventionsformer for kvinder

Der findes mange præventionsformer for kvinder - både med og uden hormon. De bruges og virker på forskellig måde, og de er ikke alle lige sikre mod graviditet.
 

Nødprævention - fortrydelsespiller eller spiral

Hvis du har dyrket usikker sex og ikke ønsker at blive gravid, kan du tage en fortrydelsespille eller få lægen til at lægge en spiral op.
 
Ung fyr med mobiltelefon

Prævention for mænd

Der er ikke så mange former for prævention at vælge mellem som mand. Kondom er den mest brugte og også den eneste, der beskytter mod seksuelt overførbare sygdomme.
 
Kondom for mænd

Sexsygdomme

Der er stadig mange, der bliver smittet med en sexsygdom. I Danmark er klamydia og kønsvorter de mest udbredte, men finder du en partner i udlandet er der også risiko for at få fx HIV og syfils, hvis du ikke beskytter dig.
 

Husk din prævention

Hvis du ikke tager din prævention korrekt - fx hvis du glemmer at tage dine p-piller, er der risiko for, at du kan blive gravid. Husk p-pillerne med Medicinhusker app'en.
 
Tastatur

Test dig selv om prævention

Er du usikker på, hvilken prævention du skal vælge, kan du prøve vores præventionsguide. Svar på spørgsmålene, og guiden vil anbefale dig en eller flere præventionsformer.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

Du kan købe både p-piller, kondomer og anden prævention i vores webshop. Opret dig som bruger via NemID og vælg det apotek, du vil handle med. Du kan chatte med apoteket, hvis du har spørgsmål om prævention.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407