Vitaminpiller 

Ved du hvor vitaminer og mineraler findes, hvilken betydning de har, og om du har brug for et dagligt tilskud?

Mange danskere tager en daglig vitaminpille - for en sikkerheds skyld. Men ved du nok om vitaminer og mineraler? Hvor de findes, hvilken betydning de har, og om du har brug for et ekstra dagligt tilskud?

Spiser du sundt og varieret, har du som hovedregel ikke behov for ekstra tilskud af vitaminer og mineraler.

Der er visse befolkningsgrupper, som anbefales tilskud – det gælder gravide, spædbørn, kvinder der planlægger graviditet, børn og voksne med mørk hud, børn og voksne der går tildækkede, ældre over 65, plejehjemsbeboere og personer, der spiser meget lidt eller ensidigt.

Der kan være særlige tilfælde, hvor din læge vil anbefale et tilskud. Store mængder af enkeltvitaminer eller mineraler bør kun tages, hvis man er i en reel mangelsituation.

Læs apotekets brochure om vitaminer og mineraler

Generelt om vitaminer og mineraler

I Danmark får de fleste af os dækket vores vitamin- og mineralbehov gennem kosten og har dermed ikke brug for vitaminpiller. Se i Håndbog om vitaminer og mineraler, hvor vitaminerne og mineralerne findes.
 

Vitaminer og mineraler til børn og gravide

Børn og gravide hører til blandt den gruppe, der har særlige behov. Den gravide skal være særligt opmærksom på folinsyre, og helt små børn har brug for tilskud af D-vitamin og jern.
 

Vitaminer og mineraler til særlige behov

For ældre og andre med særlige sygdomme og svækket helbred er det vigtigt at spise sundt og få dækket behovet for vitaminer og mineraler gennem kosten. Det kan gøres i samarbejde med en kostvejleder. Er appetitten lille, kan det være nødvendigt med et tilskud.
 
Ehandel mus

Apotekets webshop og online rådgivning

I webshoppen kan du købe vitaminer og mineraler til dig selv og dine børn. Du kan få online rådgivning af apoteket undervejs.
 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407