Sidst opdateret: 16-08-2013

Energiberegner 

Har du lyst til at finde ud af hvor meget du kan tillade dig at spise i løbet af dagen er du nødt til at kende dit daglige energiforbrug. Energiforbruget er udtryk for den mængde kalorier (mere præcist kJoule) du kan tillade dig at indtage i løbet af dagen og stadig holde vægten. Indtager du flere kalorier end du har brug for risikerer du at tage på, indtager du færre vil du sandsynligvis tabe dig.


Der er mange faktorer der påvirker dit energibehov. De væsentligste faktorer er kropsvægten, kroppens sammensætning samt dit daglige aktivitetsniveau. En stor og tung mand vil således forbrænde langt flere kalorier i hvile end en spinkel pige, simpelthen fordi hans organisme er større og derfor udfører et større stykke arbejde, når blodet skal pumpes rundt i den store krop, de ekstra mængder mad skal fordøjes og de store muskler skal repareres.


Fysisk aktivitet vil ligeledes påvirke energiforbruget markant. Du forbrænder langt flere kalorier ved at løbe en tur end ved at sidde henslængt i sofaen. Det samme gælder fysisk hårdt arbejde, f.eks. på et plejehjem, der sammenlignet med almindeligt kontorarbejde forbrænder langt flere kalorier og derfor giver plads til at spise noget mere i løbet af dagen.


Med denne kalkulator kan du hurtigt og rimelig præcist bestemme dit daglige energiforbrug. Resultatet skal ses som en gennemsnitsværdi baseret på en normal uge. I realiteten svinger energiforbruget nemlig fra dag til dag. Hvis du fx cykler en lang tur den ene dag, men sidder i møde hele den næste dag kan variationen være ganske betragtelig. Gennemsnittet af de forskellige dage vil til gengæld svare meget godt til det beregnede resultat.


 Kilde: Martin Kreutzer, Ernæringskonsulent
  

 
Find dit apotek

Find apotek

Søg efter apotekernes åbningstider, adresser og telefonnumre.

Se oversigten

Spørg apoteket om din medicin døgnet rundt.

Chat direkte eller ring på
Tlf: 8020 2407
Apotekets SMS-service

Få en sms når du skal tage din medicin

Tilmeld dig her